Lietuvos vyrų rankinio pirmos lygos čempionai – kauniečiai

2015-04-27 Atnaujinta: 2020-06-01

   Klaipėdoje vykusiose Lietuvos I rankinio lygos finalinėse rungtynėse triumfavo Kauno LSU FRK „Atletas-Gaja“. Jie finale po įtemptos kovos rezultatu 35:33 (18:18) pranoko šeimininkus – Klaipėdos „Viesulo sporto centro-Universiteto-Dragūno“ atstovus.

Finaliniame mūšyje įtampa tvyrojo iki paskutinių susitikimo sekundžių. “Rankinio specialistai prognozavo, kad čempionais taps klaipėdiečiai, tačiau kauniečiai sujaukė visas jų prognozes.

Klaipėdiečiai, kurių gretose net aštuoni “Dragūno” vyrų komandos žaidėjai, šįkart nesusitvarkė su įtampa: 56 dvikovos minutę klaipėdiečiai dar buvo priekyje – 32:31, tačiau per likusį rungtynių laiką klydo ir sugebėjo pelnyti vos 1 įvartį, o tuo tarpu kauniečiai pasižymėjo dar keturis kartus ir triumfavo.

Nugalėtojams po 7 įvarčius įmetė Tadas Bučinskas ir Deivydas Virbauskas, 6 – Marijus Gudeika, po 5 – Karolis Budrys, Mantas Reinys ir Modestas Štarolis.

„Džiugu, kad Kaunas laimėjo. Tikiuosi, kad Kaune tai pradės rankinio atgimimą“, – apdovanojus komandas, sakė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Bronzos medalius iškovojo Panevėžio KKSC „Grifas“ rankininkai mažajame finale rezultatu 33:21 (13:7) pranokę Molėtų SK „Molėtai“ komandą.

Šeštadienį vykusiose pusfinalių varžybose klaipėdiečiai rezultatu 30:25 (17:11) įveikė molėtiškius, o kauniečiai rezultatu 35:27 (17:13) nugalėjo panevėžiečius.

Apdovanojimų ceremonijos metu buvo paskelbti geriausi finalo ketverto komandų žaidėjai: Jonas Geryba („VSC-Universitetas-Dragūnas“), Lukas Gurskis („Atletas-Gaja“), Ruslanas Kravčenka (SK „Molėtai“) ir Rokas Zemlickas („Grifas“).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content