IV-asis Tarptautinis nusipelniusio trenerio Viliaus Buikos vardo bokso turnyras

2016-10-24 Atnaujinta: 2020-06-15
buika_plakatas

Sporto mokyklos bokso salėje (K.Baršausko g.66) spalio mėn. įvyko tradiciniu tapęs trenerio Viliaus Buikos atminimo tarptautinis bokso turnyras, kuriame dalyvavo 74 įvairių amžiaus grupių boksininkai iš Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Latvijos, Rusijos, Airijos.

Treneris Vilius Buika žinojo ir mokėjo, kaip sudominti boksu jaunuolius, sugebėjo sportininkui perteikti savo bokso ringe sukauptą patirtį, kuria noriai dalinosi su auklėtiniais. Ne veltui daugelis auklėtinių tęsia trenerio darbą patys populiarindami šią sporto šaką ir augindami jaunąją boksininkų kartą.

„Esu laimingas, kad V. Buikos atminimo turnyro organizavimo mintis Kauno sporto mokyklos „Gaja“, Kauno ir Lietuvos bokso federacijų bendrų pastangų dėka tapo realybe ir rengiamas jau IV-tasis mano trenerio atminimui skirtas tarptautinis bokso turnyras, kuris yra puiki galimybė Lietuvos boksininkams įgyti daugiau patirties“ – sakė pagrindinis turnyro iniciatorius, trenerio V.Buikos auklėtinis Marius Narkevičius, dabar pats dirbantis treneriu..

Geriausiu turnyro boksininku pripažintas kaunietis Laimonas Raibikis, tehniškiausiu – Airijos sportininkas Airis Vitlip. Turnyro nugalėtojais atskirose svorio kategorijose tapo:

34 kg Davie McDonagh, Airija54 kg Matas Karosas, Kaunas
40 kg Michail Mazgovoj, Rusija56 kg Laimonas Raibikis, Kaunas
44 kg Airidas Staniūnas, Kaunas57 kg Curisti Myers, Airija
46 kg Jonas Janavičius, Jonava60 kg Mantas Ardauskas, Kaunas
48 kg Aurimas Palšys, Marijampolė63 kg Maksimilian Milaszecsk, Lenkija
48 kg Nedas Gudomskas, Kaunas66 kg Oven Devine, Airija
50 kg Augustas Plytnikas, Kaunas72 kg Gabrielius Girkantas, Kaunas
52 kg Brandon MCCarti, Airija75 kg Lukas Kamnevas, Kaunas
54 kg Oleg Žuravliov, Rusija80 kg Domantas Prišmantas, Panevėžys
54 kg Nojus Kanapinskas, Kaunas 

Taip pat šių metų turnyre puikiai pasirodė kaunietės Gajana Taujenytė (51 kg) ir Karolina Sinkevičiūtė (57 kg).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content