LIETUVOS FECHTAVIMO ČEMPIONATAS

2015-05-12 Atnaujinta: 2015-05-12

 
Gegužės 9-10 d. Vilniuje vyko Lietuvos fechtavimo čempionatas, kuriame varžėsi beveik rekordinis dalyvių skaičius79 sportininkai ir 16 komandų. Mūsų mokyklą atstovavo gausus būrys špagininkų – 7 merginos ir 14 vaikinų.

Pirmąją varžLČ_2015-05-09ybų dieną sportininkai kovojo asmeninėse varžybose. Iš mokyklos auklėtinių aukščiausią rezultatą pasiekė Paulina Bajorūnaitė, kuri finale 13:15 turėjo nusileisti Agnei Švelnienei ir tenkinosi sidabro medaliu. Moterų grupėje kovojo 37 špagininkės.

Vyrų grupėje geriausiai sekėsi Matui Bartaškai, kuris buvo 6-tas tarp 42 dalyvių.

Antrąją varžybų dieną vyko komandinės varžybos. Čia mūsų sportininkai parodė puikius rezultatus. Ypač sėkmingai kovojo moterų komandos. Tarp 8 komandų aukso medalius laimėjo „Gajos“ I-oji komanda, o „Gajos“ II-oji komanda buvo trečia. Aukso medaliais džiaugėsi – Viktė Ažukaitė, Paulina Bajorūnaitė ir Akvilė Katkovaitė. Bronzos medaliais pasidabino – Gabrielė Palevičiūtė, Gabrielė Kalpavičiūtė, Elzė Šatkauskaitė ir Karolina Štreimikytė. Visas sportininkes treniruoja Lietuvos sporto trenerė Rasa Ažukienė.

Neblogai sekėsi ir vyrų komandoms. Tarp 8 vyrų komandų „Gajos“ pirmoji ir antroji komandos iškovojo sidabro ir bronzos medalius. Sidabro medalius iškovojo –Matas Bartaška, Edgaras Dvariškis ir Kasparas Šatkauskas (trenerė Rasa Ažukienė). Bronza džiaugėsi – Giedrius Kazakevičius (tren. R.Ažukienė), Algirdas Fitkevičius ir Rokas Jukna ( tr. Rasa Rimgailienė).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content