Pasaulio ir Europos orientavimosi sporto slidėmis čempionatuose

2015-02-22 Atnaujinta: 2016-11-06

Vasario 10-15 dienomis Norvegijoje vyko Europos jaunių ir pasaulio jaunimo orientavimosi sporto slidėmis čempionatas. Lietuvos rinktines atstovavo ir kauniečiai, trenerio Devio Žilovo auklėtiniai, Nojus Kalvaitis ir Emilis Kaklauskas.

Kaip ir tikėtasi varžybose geriausiai sekėsi Skandinavijos ir Rusijos sportininkams. Asmeninėse varžybose lietuviai, kaip ir latviai bei estai į prizines vietas nepretendavo. Geriausiai iš lietuvių sekėsi jauniui šiauliečiui Rokui Vaitkui, vidutinėje trasoje užėmusiam 11 vietą, o ilgoje trasoje – 16 vietą. Kaunietis Nojus Kalvaitis jaunimo grupėje vidutinėje trasoje buvo 26 tarp 42 dalyvių, o jaunių grupėje Emilis Kaklauskas vidutinėje trasoje užėmė 34 vietą.

Kur kas sėkmingiau lietuviams sekėsi paskutinėje distancijoje – estafetėse. Emilis Kaklauskas jaunių komandoje kartu su šiauliečiais Roku Vaitkumi ir Ignu Ambrazu Europos jaunių čempionate iškovojo aukštą 5 -tąją vietą. Beje tokią pat vietą Lietuvos rinktinė buvo iškovojusi ir metais anksčiau. Tada joje startavo Nojus Kalvaitis, kuris šiemet kartu su vilniečiais Aidu Žigilėjum ir Daumantu Petrovu pasaulio jaunimo orientavimosi sporto slidėmis čempionate iškovojo 6 vietą.

Nojus_2015_JWSOC_estafete_2

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Asmens duomenų apsauga
Sutinku     × Uždaryti

Skip to content